Nem, nem az én Mamám. Ezt fontosnak tartom az elején tisztázni, bár lényegében lehetne, de nem.
Ha a dolgok a megfelelő medrükben, pláne jól folynának, akkor én most már térnék aludni, de csak azért, hogy holnap elmenjek Hajósra, ami a világnak egy igen szép kis csücske. ahol is van egy olyan, hogy Pincefalu. az ilyen helyekre mondja a kedélyes osztrák, hogy gemütlich, mi valami olyasmit, hogy bájos, csak persze máshogy mint Fásy Ádámnak Zsülike.Tavasszal voltunk ott. Imádtuk. Pálinkával kezdtük, aztán jófajta veressel folytattuk, közben egy tál járt körbe a pincében kézről-kézre. A Mama kiflije...
Mama kiflije
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 dl olaj
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
- fél liter langyos tej (ebbe a mama bele szokott olvasztani egy kis margarint kb 10 dkg)
- 1 tojás
A tejből, cukorból, élesztőből kovászt készítünk. A hozzávalókat összegyúrjuk. Kellemesen dolgozható, lágy tésztát kapunk. Egy órát kelesztjük. Majd 8 egyenlő cipóra osztjuk. Egy-egy cipót kinyújtjuk kör alakúra és 8 cikkelyre vágjuk.
A háromszögek közepére egy késhegynyi kis margarint teszünk, és kiflinek feltekerjük. "Aztán csak tojássárgával kenyni, sózni meg köményezni, ha szereted."
Előmelegített sütőben eléggé hamar megsül.
Én pont a fele adagot készítettem el, bőven kiadta, abból lett kb 24 kifli.
Előmelegített sütőben eléggé hamar megsül.
Én pont a fele adagot készítettem el, bőven kiadta, abból lett kb 24 kifli.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése