2011. július 23., szombat

A fiam sütije avagy variációk egy régi témára


Van egy kedvenc sütink, amit én elkészíteni és enni is nagyon szeretek. A Mirinda, vagy Fanta szelet azt hiszem nem csak nálunk ilyen közkedvelt. Ahányszor kérdezem, mit süssek, mindig ezt a választ kapom. Legutóbb az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha valami olyan sütit készítenék neki, ami olyasmi mint a Fantás, de a tetején a kedvenc gyümölcse, a málna van és ha már málna, akkor persze egy szép piros színű zselé is borítsa.
Az eredeti sütiben a kakaós piskóta és a narancsos zselé között egy finom túróréteg van, most úgy gondoltam, ezt lecserélem egy sima vaníliás pudingra. A végeredmény egy nem túl édes, nagyon csinos és nagyon finom süti lett.

Málnás süti
Hozzávalók:

A kakaós piskótához:
- 3 tojás
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1/2 dl étolaj
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál liszt

A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1/2 liter tej
- 2-3 evőkanál cukor

A tetejére:
- 30 dkg friss málna
- 1 csomag piros tortazselé
- 2-3 evőkanál cukor
- 2,5 dl víz

A 3 tojás sárgáját jól kikeverem a cukorral, felváltva hozzáadom a liszt-sütőpor-kakaó keveréket és az olajat. A végén hozzákeverem a 3 tojás habbá vert fehérjéjét.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb 180 fokon 25 perc alatt készre sütöm.
A pudingot a leírás szerint készítem el, és a kissé kihűtött piskóta tetején egyenletesen elkenem. Amikor a puding kihűlt, megszórom málnával és a tortazselét a tasakon levő leírás szerint elkészítve bevonom a sütit.
Hűtőbe teszem néhány órára, majd kockákra vágva kínálom.




Nincsenek megjegyzések: