Ez a recept egy régi zsidó sütemény receptje, pontosan úgy kopizom be, ahogy azt én Tőle kaptam. Az én variációmban a tortára saját készítésű meggylekvár került és csokimáz már nem. Ez így is több volt, mint mennyei. Kicsi tortaformában sütöttem és tényleg azt kell mondjam: a legzseniálisabb csokitorta amihez valaha szerencsém volt!
Ú gy írtam,ahogy a 100 éves receptet kaptam.Állítólag zsidő menyasszonyok elé tették,hogy megédesítse a jjövendő életüket.Ez is egy ilyen régimódi főzőtanfolyamról maradt a köztudatban,ahová anyukám járt valamikor és aminek a receptjeit elnyelte a háború.Viszont ezt nagyon könnyú volt megjegyezni.
Braut torta
Fontos a sorrend,azaz a choreográfia,meg az hogy semmiféle pótanyag ne kerüljön bele,Tehát ha azt írom csokoládé, akkor az csokoládé legyen, és a vaj vaj.Tehát:
12 1/2 dkg puha vajat elkeverek 12 1/2 dkg kristálycukorral.Egyenként hozáadom 5 tojás sárgáját, 10 dkg puhított csokoládét,12 1/2 dkg őrólt diót és végül gyengéden fakanállal belesimogatom a masszába az 5 tojás keményre vert habját.
Kerek, kikent, lisztezett tortaformában sütöm előremelegített sütőben kb.35 percig.
Ha kihült hajszálvékonyan megkenem ribizli,v.málnalekvárral,és csokoládéguszt teszek rá.(kb.80 gr.csokoládét felolvasztok 3 EK erős feketekávéban,még forrőn hozzákeverek 100 gr vajat és addig keverem,amíg annyira összeáll,hogy önthető legyen és beborítsa a tortát.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése